Yleinen

Myös Classic-luokkaan tunkua: Lavanostin Expo mahdollisesti laajenemassa?

25.09.2015, teamnarcwear

”Ei ei ei. Me ei kommentoida tätä asiaa eikä mitään muutakaan asiaa mikä ei liity työkoneisiin” Päätoimittaja Vähä-Köyri työnsi Jani Hunajakämmenen mikrofonin pois naamaltaan. Tiimi antoi lausuntoja tulevasta, järjestyksessään kolmannesta Finnish Lavanostin Exposta Kempin Reksan pajalla Myyrmäessä.

”Mutta pakkohan teidän on kommentoida kerta väitätte olevanne kamppailu-urheilu-sivusto?” Hunajakämmen jatkoi inttämistä. ”Kyseessä on koko Suomen suurin ottelu, jopa suurempi kuin…”

”HÄIVY NY HELVETTIIN SIITÄ PIIPITTÄMÄSTÄ SAATANA TAI MIÄ TYÖNNÄN SUT TOHON PUIMURIIN!!!” AHTI karjaisi ja iski mikrofonin mixedmatureananas.org-sivuston ylläpitäjän kädestä.

”Tästä lähtee jätkät!” Reksa uhosi kun Hammin vanha diesel-saksilava vedettiin ulos pajasta.

”Kolme vuotta on entisöity mutta jumalauta että kukkuu! Nostokorkeudesta joutuu tinkimään mutta ei classic-luokassa yli kolmen metrin nostoja tehdä ni kyllä helvetti lähtee ja Kelo ajaa hopeasta!”

Mickey Marttinen raapi korvantaustaa lyijykynän pätkällä ja ihmetteli miten helvetissä hän saa tämän reportaasin tungettua iltakansansanomien nyrkkeily-osioon.

”Onko kyseessä ihan alkuperäinen kone vai replica?” Mustakarin Eki kysyi yrittäen peitellä epätietoisuuttaan aiheesta.

”Alkuperänen tietenkin” Monni ihmetteli. ”Tällä samalla koneella on vaihdettu Kyrvännön sipulikirkon kattokruunuun valot, vuonna -77 kun kynttilöistä siirryttiin hehkulamppuihin. Kyllä kai siä tiät ettei uustuotantokoneella saa lähteä ritsalle alkuperästen työkoneiden kanssa?”

Mustakari kohautti olkapäitään ja kutistui ikäänkuin kasaan. Moottoriurheilumedian Grand Old Man oli pelkkä tavallinen kuolevainen tämän urheilumuodon parissa.

”Noniin nyt kun ylimääräiset turistit on saaneet porista joutavia niin siirrytään tiedottamaan” Vähä-Köyri aloitti. ”Lavanostin Expoon on tullut tunkua, niin esillelaittajien kuin kilpailijoidenkin puolelta, joten on tullut kenties aika kääntää kokonaan uusi sivu työkoneiden historiassa. Kuulostiko tarpeeksi mahtipontiselta?” Tumppi sihahti lopun Mäntäkenraalille joka tykitti tiedotustilaisuutta beta-nauhalle.

Nyökkäys Mäntäkenraalilta sai Tumpin jatkamaan:

”Alunperin saksilavojen sm-kilpailuun oli tarkoitus ottaa 15 kuljettajaa ja ajattaa koko kilpailu läpi kolminkertaisella karsintakaaviolla sekä Last chance- ja B-finaalilla, kilpailun päättyessä A-finaaliin jossa ratkaistaan Suomen Mestaruus. Mutta, kuitenkin. Meillä on jo nyt reilusti yli kaksikymmentä halukasta Kilpakoneluokkaan ja lisäksi faksi raksuttaa jatkuvasti kyselyjä classic- ja urheilukone-luokista.”

Mickey työnsi kynän takaisin villaliivin taskuun ja totesi että hän ei ymmärtänyt koko puheenparresta kuin sanan sieltä, toisen täältä.

Mustakari raapusti epätoivoisesti muistiinpanoja ja yritti mielessään vertailla tätä mysteeristä moottoriurheilumuotoa kaikkiin tuntemiinsa lajeihin.

”Joten, kilpailun toimitsijat, Tiimi sekä Moottoriurheiluliitto ovat yhdessä päättäneet pidentää tapahtuman kaksipäiväiseksi. Saksilavojen SM-finaaliin tämä ei sinällään vaikuta sillä puomit ovat täynnä jo ennalta näytöt antaneita kuljettajia niin Suomesta, Ruotsista, Norjasta, Virosta, Latviasta kuin numeral.netistäkin. Classic-luokka ei kuitenkaan voi ajaa samalla radalla omaa kilpailuaan, koska kuten Reksa tuossa jo totesi niin nostokorkeudessa, esteiden kulmassa ja kääntösäteessäkin on valtavia eroja. Joten alustava suunnitelma on seuraava:

21.marraskuuta kuluvaa vuotta ajetaan kilpailujen ensimmäinen osio eli Classic-luokka. Mahdollinen amatöörikuljettajien urheilukoneluokka ajaa samana päivänä niinsanotuilla Flat Track-säännöillä, harrastelijakuljettajille ei anneta tänä vuonna nostolupaa viimevuotisen tapaturman seurauksena.

22.marraskuuta on vuotuiset messut eli Lavanostin Expo jonka kruunaa sm-finaali alkuperäisellä suunnitelmalla. Viiden miehen karsintaerät, kolminkertainen kaavio, last chance ja b- ja a-finaalit. Kysyttävää?”

”Tuleek Kene?” Monni kysyi yllättäen.

”IBS-liiton maailmanmestari Gene Pukall selvittelee oikeudessa mahdollisuuksiaan osallistua sm-finaaliin” kuului jostain.

Kaikki katselivat kummastuneina ympärilleen kunnes Vanne tajusi kumartua katsomaan pöydän alle.

”Pitkäsen Jake!” Jarskit huudahtivat samaan aikaan. Siis Vanne ja Mäntynen.

”Tietääk Mikkelin pykmi jotain oikeesta urheilusta” Halvar ihmetteli kahden suullisen välissä.

”Kun on ikänsä katsonut jokaista jalkarahia korkeampaa esinettä ylöspäin niin siinä alkaa nostimet kummasti kiinnostamaan” Nyrkk..elyliiton varapuheenjohtaja tai joku dirikka vastasi.

Marttinen ja Hunajakämmen lätisivät jostain kamppailu/homoilu-tapahtumasta sivummalla joten tilaisuus piti keskeyttää.

”Missä Professori on?” Kempin Reksa kysyi kun vieraat saatiin ohjattua pois halleilta.

”Selvittelee Perkiömäen kanssa jotain chileihin liittyvää” Rene vastasi.

”Äijä hitsaili ja väsäili tuolla verstaannurkassa jotain iltatolkulla, sano että kehittelee chilillä käyvää työkonetta” Halvar mutisi heilutellen tyhjää Apteekkarin konjakkia.

”Ähh… Jumalauta tässä on eksytty kauas joka ikisestä aiheesta mitä on ikinä ollut” Päätoimittaja Vähä-Köyri tuskastui.

”Mikä se tapaturma oli? Siis miksi urheilukoneluokka ei saa nostolupia?” Mäntäkenraali kysyi.

”No joku tunari lähti ajamaan kori ylhäällä” Monni tuhahti. ”Ekan noston jälkeen, eka poiminta oli muurarinvasara kattopalkin päältä ja se tattivaaralainen jatko matkaa kori viidessä metrissä kun unohti laskea takasin. Kaato koko saksilavan kurviin ja sieltä tuli Viipurin mies ja Klimingan mies Iso-Jaakko päälle. Hyvä että saatiin ylipään mitään lupia enää kisata…”


Yksi vastaus

  1. Juhuu sanoo:

    Mitä se Uatzi meni vastoin Totuutta kertomaan, että itte olisi irtisanoutunut. Miten se Gnuutila olikin kätyri. Mihin ne hävisivät ne Mansen jurristi ja saksalainen aikaisempi, joka orjapapereita teki. Kaksihan niitä Totuuden nimissä oli. Milloin Dööringistä tuli entinen kätyri. Onhan Lammi jo palannut Totuuden tielle. Eihän Gesgisestä tule kätyriä. Ihme iltasanomien lukijoita ne persupoliitikot Pörvöössä kun ei suostu tekemään kuin sanotaan. Onneksi miljoonat odottavat ottajaansa Saksassa, jossa muuten tehdään outoja humalassa juoksun harjoitusohjelmia. Totuutta peliin, vaikka vähän muunneltua sellaista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *