Yleinen

Professorin paluu parrasvaloihin: Mistä syystä reportteri itkee?

13.10.2015, teamnarcwear

”Ei se käpy edes ollu siellä” Monni tuhahti kun toimittaja ihmetteli Tiimin parakilla uutisia lavanostimista, classic-lavanostimista joiden kanssa ei saanut lähteä ritsalle uustuotantokoneella, Keitan voittoa Silvennoisesta ja yöchat-juontaja Perkiömäestä joka ei tiennyt ketä edellämainitut olivat.

”Aviomies oli kännissä Olan lähetyksessä ja veti helikopteria kun B3L13V3R heitti sen pihalle sieltä. Ola ei tiennyt ketä on Keita kunnes muisti kun Rene pysähtyi vuosia sitten Porin Scandicin aulassa jututtamaan rastatukkaista kundia jolla oli naama turvoksissa. Ola oli ite sillon kännissä mutta vaatteet päällä.”

Toimittaja antoi nauhurin rullata vaikkei ymmärtänyt koko vuodatuksesta sanaakaan.

”Tuo saatana se ysin tulppa” Rene huusi parakin perältä. ”Ei tää Mien vanha ruohonleikkuri anna kierroksia kasilla kun Professori veti tän kisavireeseen Tuokkosen penkissä. Mitä vittua se käpy kuvitteli, työnnettävä ruohonleikkuri kisavireeseen saatana…”

Monni pyöräytti pyörätuolinsa ympäri ja rullaili työkalupakille.

”Ei täälloo mitään ysiä, mihin sä Halvar laitoit ysin tulpat?” Monni huuteli.

Eteisestä kuului rysähdys kun Monnin veljeksistä sokeampi törmäsi naulakkoon.

”Naaman korkeudelle” Halvar huusi kun ei muuta keksinyt.

Siinä kohtaa parakin ovi aukesi ja Professori astui chinchilla-kauluksinen ulsteri päällään sisälle!

”OVI KIINNI!” AHTI karjui sosiaalitiloista kun viima puhalsi pelikortit kädestä ja ventti meni pitkäksi.

”Ystäväiseni” käpy aloitti riisuessaan Vaatehuoneen vanhaa ulsteria päältään. ”On aika palata, kuten asiaan kuuluu, sekä, ynnä, sanonta meille kertoo: asiaan”

”No olis ensimmäinen kerta tämän tiimin historiassa” Päätoimittaja Vähä-Köyri puhisi sosiaalitilojen nurkasta johon oli ahtautunut.

”Jok merikontti tuli laituriin?” Monni kysyi miettien miten pääsee veljensä naaman korkeudelle tutkimaan hyllyjä.

Professori ei vastannut tälläkään kertaa heti vaan alkoi täyttää kansipiippuaan Borkum Riffillä. Kun pesä oli sopivasti täynnä hän pysähtyi vielä valuttamaan purujen sekaan kaksi tippaa Hoffmannia ennenkuin alkoi raapia tuluksilla kipinää.

”Kontti, johon Monnin veljeksistä, seuraa rahvaanomainen sana: ”selvempi”, tässä viittaa, on edelleen matkalla rahti, ynnä tavarankuljetus, terminaaliin” Professori mutisi piippua imien. ”Mutta, seuraa, jopa varoituksenomainen: tiedotus, sikäli kuin tämä on fakto e fiktio, varmaa tietoa.”

Tässä kohtaa Rene, rokonarpisista itä-vantaalaisista muskettisotureista antisosiaalisin, tuli käsiään Vihannespörssin rättiin pyyhkien kontin perältä ja tempaisi sytytystulpparasian hyllyltä.

”Se sun paska öljys syö kaikki tulpat tosta leikkurista” Rene sanoi lakonisesti ja istui Muhosen läskilavan päälle. ”Mä ymmärrän ehkä jotenkin että ne Reksan kisakoneet duunataan kisakireeks mutta ei tässä oo vanhan vitun vertaa järkeä kun ruohonleikkuri vedetään semmoseen tikkiin ettei sitä saa käyntiin ku työntämällä.”

Halvar tökkäisi vahingossa kasettinauhurin soimaan kun haparoi sauvallaan istumapaikkaa ja omituinen ujellus ja rämpytys katkaisi kaiken keskustelun.

”Mitä helvetin ujellusta tuolta tulee?” Ahti ihmetteli Vähä-Köyrille.

”Vanteen demo” Tumppi huokaisi ja heitti kortit käsistään. Kuten aina, pelistä ei tullut mitään kuten ei myöskään keskustelusta kun paikalla oli koko Tiimin avainryhmä.

Professori huomasi naputtavansa Pomarfinnin kärjellä Vanteen demon tahtiin ja kurtisti kulmiaan Monnille joka löi nyrkillään nauhurin hiljaiseksi.

”Kontti, sikäli kuin, ystävät, kollegat sekä Monnin veljekset, haluamme aiheesta puhua, on edelleen Jurijsin, tuon matkalaukkumiehistä parhaan, ellei jopa: ”maagisimman”, laivan ruumassa, mutta tullee, jopa: huomenissa, satamaan. Jolloin seuraavat henkilöt, varoitus toimittajalle, sisältää nimiä: Rene, Ahti sekä Päätoimittaja Vähä-Köyri, hakevat sen Kempin nosturiautolla ynnä sekä, Vanteen kuorma-autolla, jolloin laajennamme toimitiloja tulevaa nyrkkeilyiltaa varten.”

”Minen suostu” Ahti mölähti.

”En lähde” Rene sanoi paiskaten rätin lattialle.

”Ei ii-kii-nä enää!” kuului Jarskin ääni vaimeasti kasetilta. Vanteen siis, ei Mäntysen eikä Sarasvuon.

”Mikä tämä nyrkkeilyilta on?” toimittaja kysyi valppaana.

Professori kaivoi karttakepin esiin ja alkoi pitää kalvosulkeisia jostain Hartwall-areenalla pidettävästä tapahtumasta jossa joukko idiootteja kömpisi kehään hakkaamaan toisiaan naurettavilla sirkuskintailla. Sisältäisi kuulemma kaikki samat elementit kuin aina kyseisellä areenalla pidettävissä illoissa: suomalaista ammattinyrkkeilyhistoriaa, kovimman ottelun ikinä jne.

”NYT RIITTI TIÄ PASKA!!!” Ahti karjui ja katkaisi Professorin karttakepin. ”LAVANOSTIN EXPO ON NURKAN TAKANA JA EINARI OLAVI KALERVO SANO HUOLTSIKALLA VARVAAVANSA KIERROKSELLA MÄNTÄKENRAALIN!!! KEMPIN REKSA UHOAA AJAVANSA SEKÄ CLASSICIN ETTÄ KILPAKONEET JA TOYOTA AIKOO TUODA TEHDASTIIMIN AJAMAAN!!! PERKIS JUONTAA EDELLEEN ALASTI SÄTTIÄ VAIKKEI OLE MITÄÄN ILMOTETTAVAA OLLU KOHTA KAHTEEN VIIKKOON!!! JA SIÄ JUMALAUTA ALAT SELITTÄÄ JOSTAIN NYKREILY ILLASTA VAIKKEI JANKOVSKINKAAN LISESSI OLE VOIMASSA!!!”

”Kontti voidaan hakea jos saatais vaikka tilaa tänne mutta mitään helvetin nyrkkeilyiltaa et siinä pidä tai juon itseni taas katkolle!” Päätoimittaja Vähä-Köyri säesti Kymengymin voimamiestä.

”Ja etkö sä muista miten kävi viimeks ku sotkeuduttiin nyrkkeilyyn?” Renekin torui akateemista muumiota joka ilmeisesti kuvitteli Askin tallin vielä pitävän iltoja jäästadionilla. ”Peksi yritti ajaa meidän päältä Nortonilla, Vempula ja Marttyyri koitti väijyttää meidät Nurmon Jymyn vanhoilla pelivälineillä ja Paimanderin Petu uhkaili meitä kellarissa kosovolaisilla.”

”Kertokaa hieman Tiiminne osuudesta tähän tulevaan nyrkkeilyiltaan?” toimittaja kysyi väliin.

Kaikki kääntyivät katsomaan toimittajaa paitsi Halvar joka ei katsonut yhtään mihinkään koska oli sokea.

”Mihin saatanan gay-lehteen sä teet juttua?” Rene kysyi vilpittömästi.

”Po… Pohjalaiseen” toimittaja piipitti.

”ULOS!!! TÄÄLTÄ EI MIHINKÄÄN HOMOLEHTIIN KIRJOITELLA, JOS JOTAIN HALUAT LAITTAA NIIN TOSSA ON KUVA!!!” Ahti jatkoi kurkku suorana huutamista ja työnsi toimittajan kouraan printin ja heitti toisella kädellä toimittajan kaaressa pihalle.

Pohjalaisen toimittaja avasi taitetun tulosteen ja purskahti itkuun.

Paperissa näkyi Olavi Perkiömäen karvainen perse ja teksti: ”Tässä sulle karsintarajaa”


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *